Politica privind confidentialitatea si prelucrarea datelor personale.

1. Definitie

1.1. Operator. Operatorul responsabil pentru manipularea datelor cu caracter personal in sensul Regulamentului GDPR este verificasursa.ro si face referire la acest platforma.

1.2. Responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care pot fi transmise solicitari de informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal este adresa de e-mail: admin{@}verificasursa.ro

1.3. Cookies. Un „cookie” este un fisier in format foarte mic, format de regula din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui computer sau al altui tip de dispozitiv utilizat in vederea navigarii pe internet (Smartphone, Tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

1.4. Persoana vizata in sensul Regulamentului GDPR. Este reprezentata de persoana fizica identificabila (care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod special prin referire la un element identificator: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice). Persoana vizata poate fi un solicitant al unui serviciu oferit de catre Operator, precum si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal se transmit catre Operator.

1.5. Categorii de date prelucrate. Reprezinta datele cu caracter personal si sunt prelucrate de catre Operator doar in momentul in care introduceti aceste date intr-o sectiune de pe site sau sa le transmiteti prin e-mail.

1.6. Prelucrarea datelor personale: Reprezinta orice operatiune efectuata asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de modalitati de manipulare automata, cum ar fi stocarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

2. Ce informatii sunt procesate?

2.1. Informatiile colectate prin cookie-uri. Pentru o mai buna directionare a campaniilor de publicitate si imbunatatirea produselor si serviciilor, verificasursa.ro utilizeaza date despre articolele achizitionate de catre clientii nostri. Daca ati permis stocarea cookie-urilor in browser si sunteti de acord cu folosirea acestora, verificasursa.ro primeste informatii despre vizitele dvs. de pe site, produsele vizionate si alte activitati din cadrul site-ului.

2.2. verificasursa.ro nu salveaza sau nu proceseaza sub alta forma niciun fel de informatii cu caracter personal, cum ar fi, de exemplu, date despre starea dumneavostra medicala, religie sau convingeri etc.

2.3. Datele furnizate de utilizatori ai platformei. Pe verificasursa.ro procesam date cu caracter personal despre utilizatori. In principal, procesam datele cu caracter personal care ne sunt furnizate atunci cand va inregistrati in lista de newsletter. Aceste date includ, in special, adresa dumneavostra de e-mail si prenumele.

3. Cu ce scopuri sunt salvate datele cu caracter personal?

3.1 Pentru cea mai buna redirectionare a promotiilor si promovarii, verificasursa.ro proceseaza date legate de cookie-uri in vizitele pe site, produsele accesate si alte activitati de pe site. Salvarea este posibila numai pe baza acordului dvs. cu privire la utilizarea cookie-urilor relevante. Acest consimtamant este complet voluntar. De obicei, pe baza informatiilor furnizate, verificasursa.ro obtine analize si rapoarte cu privire la actiunile utilizatorilor site-ului. Acestea permit o mai buna redirectionare a campaniilor publicitare sau adaptarea continutului site-ului la ceea ce va intereseaza si ceea ce cauta de cele mai multe ori, un grup mai mare de utilizatori ai platformei. In acest caz, prelucrarea datelor cu caracter personal este de obicei automatizata.

3.2. Pentru promotiile noastre de produse si promovarea verificasursa.ro sub forma de comunicare promotionala trimisa utilizatorilor, verificasursa.ro foloseste de cele mai multe ori adrese de e-mail. Procesarea se face in acest caz numai pe baza acordului dvs., care este in totalitate voluntar. Chiar daca nu sunteti de acord, puteti continua sa folositi site-ul nostru in totalitate. Va exprimati acordul catre verificasursa.ro in momentul inregistrarii prin introducerea adresei dvs. de e-mail. De retinut faptul ca inregistrarea pe verificasursa.ro poate fi efectuata numai de persoane cu ce au implinit deja varsta de 15 ani. Acordul dvs. se poate retrage oricand facand clic pe link-ul aflat in orice comunicare comerciala.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita fraudele online si de a asigura functionalitatea generala a site-ului, executarea unui contract si acordul persoanei vizate, dupa caz.

4. Drepturile dumnevoastra in calitate de persoana vizata in legatura cu manipularea datelor cu caracter personal furzinat

4.1. Drepturile persoane vizate si cum pot fi exercitate

Potrivit Regulamentului GDPR, in calitate de persoana vizata sunteti beneficiarul de culmul de drepturi, respectiv:

4.1.1. Dreptul la informare si acces la datele personale. Este reprezentat de dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul catre datele respective.

4.1.2. Dreptul la rectificare. Este reprezentat de posibilitatea de a solicita Operatorului si de a obtine rectificarea datelor cu caracter personal incerte care vi se adreseaza si/sau de a avea posibilitatea completarii datelor cu caracter personal care sunt incomplete, cu mentiunea ca in cazul unui cont online aceste modificari se pot efectua personal din zona de editare a datelor contului, daca este cazul.

4.1.3. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) Este reprezentat de dreptul de a obtine stergerea datelor cu caracter personal care care vi se adreseaza in cazul in care se nbaplica anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

4.1.4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii Este reprezentat de dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor in anumite cazuri.

4.1.5. Dreptul la portabilitatea datelor: Este reprezentat de dreptul de a primi datele personale care privesc utilizatorul si de a le transmite catre un alt Operator.

4.1.6. Dreptul la opozitie: Este reprezentat de dreptul de a va opune in orice moment utilizarii datelor cu caracter personal care va privesc, conform cu Regulamentului GDPR.

4.1.7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii ce are la baza exclusiv prelucrarea automata a datelor personale Include crearea de profiluri, care produco efecte juridice care privesc utilizatorul sau il afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

4.1.8. Dreptul sa va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Atunci cand situatia in care considerati ca datele dvs nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

4.2. Cum puteti exercita aceste drepturi?

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, va rugam sa va adresati prin cerere scrisa in format electronic, datata si continand semnatura dvs in original catre adresa e-mail: admin{@}verificasursa.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor personale.

4.3. In cat timp raspundem solicitarilor transmise de dvs?

In termen de cel mult o luna calculat din momentul primirii cererii dvs vi se vor furniza informatii privind actiunile intreprinse sau acolo unde este cazul privind motivele pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la datele personale vom lua toate masurile rezonabile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

Tot odata, in conformitate cu Regulamentului GDPR, termenul de raspuns mentionat mai sus se poate prelungi cu cel mult doua luni in situatia in care este necesar, tinandu-se cont de complexitatea cazului dvs. si numarul cererilor, urmand sa fiti informat cu privire la acest aspect, daca va fi cazul.

5. Destinatii sau categorii de destinatari ai datelor cu caracter personal

Destinatarii care manipuleaza datele cu caracter personal in cadrul Uniunii Europene au obligatia respectarii acelorasi prevederi legale, oferind acelasi nivel de protectie ca si Operatorul.

Nota: In cazul destinatarilor cu ce activeaza pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Operatorul garanteaza ca acestia au certificatul “Privacy Shield” si Comisia Europeana ii considera ca furnizori ai unui nivel adecvat de protectie. Lista companiilor care adera la “Privacy Shield” este disponibila pe acest site web: https://www.privacyshield.gov/welcome .

5.1 Transmiterea datelor cu caracter personal in scopul functionarii serviciului newsletter

Pentru a fi siguri ca acest serviciu functioneaza la parametrii doriti, folosim un tert specializat in domeniul livrarii e-mailurilor, respectiv serviciul MailChimp ce apartine The Rocket Science Group. Politica de confidentialitate a acestui tert referitor la protejarea datelor cu caracter personal poate fi cititat aici: https://mailchimp.com/legal/privacy

Pentru a renunta la serviciul newsletter trebuie sa accesati aceasta sectiune – fie apasand butonul „Unsubscribe” din e-mailul receptionat, fie prin trimiterea unui e-mail catre adresa admin{@}verificasursa.ro

5.2. Transmiterea datelor personale catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale

In cazurile speciale, in momentul cand se impune acest lucru prin lege, Operatorul poate sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la datele personale.

5.3. Transmiterea catre alti tert

Pentru a va oferi o experienta cat mai placuta in mediul online, ne preocupam constant sa imbunatatim / facem mentenanta programelor software pe care le utilizam. In acest sens, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

5.4. Retele sociale

Site-ul Operatorului foloseste “plugin-uri” de la operatorii de retele sociale. Toate plugin-urile de retele de socializare de pe Site-ul Operatorului sunt marcate clar si distinct.

5.5. Servicii de analiza de trafic

Site-ul Operatorului foloseste serviciile de analiza web „Google Analytics“ si „Google AdSense” al societatii Google Inc., in scop statistic.

Site-ul Operatorului foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza al platformei oferit de catre de Google, Inc. („Google”), folosind cookies. Mai multe detalii despre acesta aspect pot fi gasite pe pagina noastra despre Politica Cookie

Puteti refuza folosirea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dvs, insa in acest caz s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile Site-ul Operatorului. Puteti, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dvs. Mai multe detalii aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Nota: Informatii suplimentare sunt disponibile pe paginile Google Analytics Terms of Service si Google Analytics

6. BAZA LEGALA

6.1. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Ultima actualizare: 18.10.2022